La República de Guerrilla – Gemma Almagro

diaridegirona.cat » Cultura

     

Teatre de Guerrilla es mostra en la «intimitat» en el seu primer llibre

 

ACN/DDEG, BARCELONA Porten gairebé deu anys batallant per ser una companyia professional i independent fora de l’escena teatral barcelonina i, després d’experimentar amb la ràdio i la televisió, han volgut mostrar-se «en la intimitat» i donar una altra visió d’aquesta companyia nascuda a Sant Feliu de Buixalleu. Teatre de Guerrilla ha volgut per primer cop recollir la seva «lluita» en un llibre titulat La República de Guerrilla (Empúries), una novel·la escrita majoritàriament en castellà per Gemma Almagro, una madrilenya vinguda de fora que explica les seves impressions i com, a poc a poc, es va endinsant en el seu univers.

Una estudiant d’Antropologia vinguda de Madrid arriba a la comarca de la Selva per accident, després que el seu cotxe decidís deixar-la tirada al mig de la carretera. Aquest és el començament de la novel·la i l’experiència real que va viure la seva autora. «Va ser una trobada casual; a l’hotel on m’estava vaig veure una fotografia dels de Guerrilla i la seva cara em va cridar l’atenció», afirma en una entrevista.
Aquesta traductora i professora d’espanyol per a estrangers, que s’estrena com a escriptora en la que és la seva opera prima, reconeix que al principi no es creia la història d’aquesta companyia ni es prenia seriosament els elogis dels habitants de la zona, orgullosos d’haver vist néixer aquesta formació artística. La curiositat, però, va portar-la a la seva porta i si bé al principi els va veure com una «colla de sonats», a poc a poc es va sentir més atreta pel seu projecte. El llibre té diferents lectures, a banda de les peripècies d’una jove de ciutat que s’ha d’espavilar en un poble on tothom parla en català
.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s